Start Deserti Krem mafini

Krem mafini

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (7 glasova, prosek: 3.00 od 5)

Loading ... Loading ...
krem mafini

Priprema:

1. Penasto umutiti 150 g margarina sa 2 šolje šećera. Odvojiti žumanca od belanaca.
2. Jedno po jedno žumance dodavati u margarin i šećer, pa nastaviti sa mućenjem.
3. Sipati brašno, kašičicu praška za pecivo, kakao, vanil-šećer i jogurt. Sve lagano izmešati.
4. U drugoj posudi umutiti čvrst sneg od belanaca pa ga lagano rukom umešati u smesu sa žumancima.
5. Pripremiti 12 velikih korpica za mafine, ili 19 malih, i sipati smesu do polovine korpice. U sredinu svake staviti po kašičicu eurokrema i izmrvljenih lešnika, pa ih prekriti sa još malo smese
(1 kašika).
6. Mafine peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 25-30 min.
7. Kad se kolači ohlade, ukrasiti ih umućenim šlagom pomešanim sa kašikom krema, pa ih potom posuti izmrvljenim lešnicima.

natasa nikolic pozarevac
Recept Nataše Nikolić iz Požarevca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!