Start Predjela Krompir punjen ajvarom i sirom

Krompir punjen ajvarom i sirom

krompir
Priprema:
1. Krompir dobro oprati i peći ga neoljuštenog u rerni oko 30 min.
2. Kad je skoro pečen, izvaditi ga iz rerne i odseći mu gornje delove tako da ostane više od 1/3 krompira za punjenje.
3. Zatim krompir izdubiti kašičicom, pa svako udubljenje posoliti i staviti po pola kašičice margarina.
4. Umutiti jaje sa sirom, dodati ajvar i rendani krastavac (smesa treba da bude kašasta).
5. U tu smesu po želji narendati i prethodno odsečene ”kapice” krompira.
6. Pripremljenom smesom napuniti izdubljen krompir, poređati ga u tepsiju i peći još 10 min.

Recept Danijele Slavulović iz Grljana
Recept Danijele Slavulović iz Grljana

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!