Start Deserti Kolači Kruškasto i sočno: Deserti s kruškama

Kruškasto i sočno: Deserti s kruškama

Obradujte svoje najmilije ovim sjajnim i veoma ukusnim desertima!

ThinkStock
ThinkStock

1. Brza lenja pita s kruškama
Sastojci:

4 jajeta
1 šolje šećera
1 šolja mleka
1 šolja ulja
3 šolje brašna
1 prasak za pecivo

Za fil:
1 kg krušaka
šećera po želji
1 vanil šećer

Priprema:
Oljuštiti i izrendati kruške, staviti u šerpu, posuti šećerom po ukusu (zavisi i koliko su kruške slatke) i dinstati dok se ne sjedini i ne dobije kaša. Kad je gotovo, skloniti sa šporeta i ostaviti da se malo prohladi. Penasto umutiti jaja i šećer, zatim dodati ulje, mleko, brašno i pecivo. U pouljenu i brašnom posutu tepsiju istresti pola umućene smese i staviti da se peče na 180 stepeni. Nakon desetak minuta izvaditi tepsiju, istresti dinstane kruške preko zapečene prve polovine kore, pa preko krušaka drugu polovinu smese. Vratiti tepsiju u rernu da se peče još pola sata dok lepo ne porumeni. Kad se ohladi posuti vanil šećerom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!