Start Deserti Kolači Kruškasto i sočno: Deserti s kruškama

Kruškasto i sočno: Deserti s kruškama

kruske-u-lisnatom-tijestu1
2. Kruške u lisnatom testu
Još jedan jednostavan recept, blago aromatizirane kruške zamotane u lisnato testo

Sastojci:
(za 8 komada)
– 4 kruške
– 2 štapića cimeta
– 2 karanfilčića
– pola štapića vanile ili 1 vanilin šećer
– 80 g šećera
– 800 ml vode
– 1 paket lisnatog testa (500 g)
– 1 jaje

Priprema:
Ogulite, očistite i prepolovite kruške. U posudu stavite kruške i sve preostale sastojke pa pustite da se kuvaju na umerenoj vatri dvadesetak minuta, dok kruške ne omekšaju. Testo tanko razvucite i izrežite na 16 kvadrata. Na polovinu (8 kvadrata) nožićem izrežite rupe u pravilnim razmacima. Kuvane polovine krušaka stavite na kvadrate bez izreza pa preklopite jednim kvadratom s izrezima. Pritisnite testo prstima sa strane tako da se gornji i donji kvadrat zalepe, a potom nožićem odstranite višak testa. Malo zamutite jaje i premažite njime testo. Pecite na 200 stepeni dvadesetak minuta, dok testo ne poprimi zlatnu boju.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!