Start Deserti Kolači Kruškasto i sočno: Deserti s kruškama

Kruškasto i sočno: Deserti s kruškama

kruske-s-mascarponeom-i-karamelom1
3. Karamelizirane kruške
Ova poslastica je veoma jednostavna za pripremu.

Sastojci
– 30g maslaca
– 4 kašike meda
– 1/4 kašičice karadamoma
– 1/2 kašičice cimeta
– vanilin šećer
– 1 veća kruška
– 250g sira
– 2-3 kašike šećera
– šaka badema

Priprema
U posudi pomešajte maslac, med, kardamom, cimet i vanilin šećer da dobijete homogenu smesu. Dodajte krušku koju ste prethodno ogulili, očistili od koštica i prepolovili i ostavite da se kuva u karamel masi 8 do 10 minuta, povremeno ih okrećući. Pomšajte sir i šećer, u smesu uspite karamelizirane kruške i sve prelijte preostalim karamelom. Po želji pospite seckanim bademima.

Koji recept je vaš favorit?

Izvor: jutarnji.hr

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!