Start Kuvamo sa Kuvamo sa Mahlat – Ražnjići od krompira

Kuvamo sa Mahlat – Ražnjići od krompira

Foto: Iće i piće/Mahlat
Foto: Iće i piće/Mahlat
  • 50 minuta
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg krompira
voda
so
ulje za prženje

Priprema:

1. Krompir oljuštiti i iseći na kockice približno iste veličine.
2. U posoljenoj vodi prokuvati krompir i voditi računa da se ne prekuvaju jer će se raspadati.
3. Procediti krompir i ostaviti sa strane da se kratko prohladi.
4. Nanizati na štapić za ražnjiće i začiniti prema ukusu.
5. Kratko propržiti krompiriće na ugrejanom ulju (ili masti), dok ne porumen.
6. Poslužiti kao prilog uz meso ili ribu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!