Start Vaši recepti Svečani rolat od kora

    Svečani rolat od kora

    Recept Milice Rakić iz Prokuplja

    svecani rolat

    • 30 minuta
    • 6 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    250 g kora za pitu
    Fil
    4 jajeta
    200 ml ulja
    200 ml kisele vode
    100 g susama
    so
    prašak za pecivo
    Premaz
    300 g mladog sira
    400 ml pavlake
    200 g pilećih prsa
    200 g kiselih krastavaca

    Priprema:

    1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, ulje, prašak za pecivo, kiselu vodu i malo soli po ukusu.
    2. Pripremljenom smesom premazati kore i naslagati ih jednu na drugu. Poslednju koru takođe premazati smesom i posuti susamom. Pleh nauljiti i položiti u njega filovane kore. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
    3. Pečenu koru prekriti vlažnom krpom i ostaviti je da omekša. Potom je saviti u rolat.
    4. Posebno pripremiti fil za premazivanje. Umutiti izmrvljeni mladi sir, pavlaku, seckane kisele krastavce i pileća prsa.
    5. Ohlađenu koru odviti i premazati pripremljenim filom a zatim je ponovo urolovati. Filovani rolat iseći na parčad.

    Postupak pripreme ovog rolata pogledajte na sledećoj strani