Start Zanimljivosti Lagano i ukusno: Povrće spremite na roštilju!

Lagano i ukusno: Povrće spremite na roštilju!

Homemade Chicken Shish Kabobs

Leto je najbolje vreme za roštiljanje. Osim velike količine mesa, na roštilj stavite i povrće, ne samo zato što je zdravije, nego zato što je i veoma ukusno. Pogotovo što možete da probate neke nove kombinacije i povrće koje do sada niste jeli pečeno na roštilju. Ovo su neki predlozi, a vi slobodno pecite sve što pronađete na pijaci ili u svojoj bašti. 

Kukuruz

Ovo povrće već spada u klasiku i veoma ga je lako pripremiti. Pokušajte da ga pripremite i tako što ćete ga peći na roštilju dok je još uvek u ljusci. Zrna u omotaču će tako biti još sočnija i ukusnija. Možete dodati malo putera ili maslinovog ulja.

Karfiol

Veoma ukusno povrće na roštilju. Pre grilovanja potrebno je da ga isečete i malo prokuvate. Kada ga skinete sa roštilja, dodajte mu malo maslinovog ulja ili limunovog soka.

Krompir

Pogotovo mladi, na roštilju dobija sasvim drugačiji ukus, može čak da bude i glavno jelo na stolu. Umotajte ga u aluminijusku foliju i stavite na roštilj oko 20 minuta. Kada ga skinete sa roštilja, odmotajte ga i skinite mu kožu. Ovakvom krompiru ne treba ništa dodavati.

Tikvice

Grilovane tikvice su takođe već klasika, ali probajte ih pripremljene u žaru. Umotajte ih u aluminijsku foliju i kada splasne vatra, stavite ih u žar. Neka se tako peku 25 do 30 minuta. Kada ih odmotate, pospite ih biberom i solju, a možete dodati i sitno seckan beli luk.

Šargarepa

Pre nego što je stavite na roštilj, možete je malo obariti. Zatim je posolite, pobiberite, stavite malo maslinovog ulja ili neke druge začine koje volite da koristite u kuhinji.

Pečurke

Bilo koje pečurke možete praviti na roštilju. Pre grilovanja napravite marinadu sa maslinovim uljem, sirćetom i začinima i ostavite pečurke u ovoj kombinaciji neko vreme. Nakon toga ih stavite na roštilj i mogu definitivno da zamene meso.

Prokelj

Njega takođe pripremite pre roštiljanja. Blago ga skuvajte, posolite i pobiberite. Onda je spreman za roštilj. Pecite ga dok ne dobije hrskavu koricu.

Autor: Life Content

Foto: Tumblr

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!