Start Glavna jela Riba Lazanje sa tunjevinom

Lazanje sa tunjevinom

lazanjeSastojci:
– 500 g kora za lazanje (koje se ne kuvaju)

Za fil:
– 500 g tunjevine
– 1 glavica crnog luka
– 2 crvene paprike
– 300 g kukuruza
– 250 g mladog sira
– 200 g zelenih maslina
– paprikom
– soli i bibera po ukusu
– bešamel sos:
– 3 kašike brašna
– dl mleka
– malo putera
– soli po ukusu

Isprobajte i… Rolovanje lazanje

Priprema:

Fil:
1. Luk, papriku i sir iseći na kockice.
2. Masline iseckati na kolutiće, a tunjevinu ocediti od ulja.
3. Sve pomešati u dubljoj činiji, a zatim dodati kukuruz. Posoliti i pobiberiti po ukusu i promešati.

Bešamel sos:
1. Ispržiti brašno na malo putera, dodati mleko i malo soli, te mešati dok se ne zgusne.

Finalni postupak:
1. Pleh ili vatrostalnu činiju podmazati uljem.
2. Na dno staviti jednu koru i premazati je bešamelom.
3. Zatim staviti drugu koru pa rasporediti fil. Ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal.
4. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.

Recept Marije Kuvelje iz Stepanovićeva
Arhiva: Pošalji recept

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!