Start Zanimljivosti Limun dijeta za brzo mršavljenje

Limun dijeta za brzo mršavljenje

Mnoge poznate dive su isprobale ovu dijetu, koja se zove i Master Cleanse.

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Revija ”The Gloss” navodi da su za njom posegnule i Pink, Demi Moore, Ashanti i Michel Rodrigez. Njena efikasnost garantuje da će dugo zadržati popularnost. Beyonce je bila među prvim slavnim ličnostima koje su popularizovale limunsku dijetu. Ona ju je sprovela da bi skinula devet kilograma za ulogu u filmu ”Dreamgirls”. Pristalice ističu da je limunskim detoxom moguće u samo 10 dana izgubiti i do 10 kilograma.

Bey upozorava da sprovođenje ove dijete nije jednostavan podvig.

“Bila sam jako gladna, pa sam bila neraspoložena. Kada smo završili film bila sam toliko uzbuđena da sam pojela desetak krofni”, izjavila je za magazin People.

Limun, crvena paprika i javorov sirup

Udarna faza limunove dijete sprovodi se uz sok od limuna, ljute crvene paprike i javorov sirup. Taj sok, prema autoru originalnog programa, može eliminisati toksine iz tela, pomaže kod uništenja štetne bakterije u organizmu i usput poboljšava raspoloženje. Limun je prepun vitamina C, koji je neophodan za dobro funkcionisanje imunološkog sistema. Autori programa veruju kako limunov sok ima diuretski i antimikrobni efekati, pospešuje otapanje bubrežnih i žučnih kamenaca.

Ljuta paprika čini sastavni deo ovog soka zbog verovanja da smiruje probavni trakt, podstiče protok želudačnih izlučevina i izlučivanje pljuvačke i potencijalnog antidepresivnog efekta.

Javorov sirup osigurava energiju iz šećera kao i određene vitamine i minerale u malim količinama.

Udarna faza: Da biste napravili ovaj napitak iscedite jedan do jedan i po limun i pomešaj ga s 3 dl filtrirane vode. Dodajte dve čajne kašičice javorovog sirupa i prstohvat ljute paprike pa dobro promešajte. Tokom udarne faze detoksikacije pijte ovaj napitak šest do deset puta dnevno, počevši od ranog jutra. Nakon sedam dana u kojima ćete uzimati samo napitak od limuna, javorovog sirupa i ljute paprike, polako uvodite druge namirnice u jelovnik. Osmog dana dodajte sveži sok od pomorandže, a nakon toga nekoliko dana obogatite ishranu s povrćnim supama i zelenim kašastim sokovima.

Nakon pet dana takve ishrane možete početi da uvodite i ostale namirnice, po mogućnosti sveže i integralne. Još se neko vreme držite podalje od brze hrane i poslastica. Uoči limunove dijete najmanje jedan dan izbegavajte kafu, čaj i alkohol. Taj dan jedite isključivo sveže i sirove namirnice. Budući da je udarna faza limunove dijete oštra i restriktivna, pre nego što je započnete posavetujte se s lekarom.

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!