Start Deserti Lisnate vetrenjače

Lisnate vetrenjače

Clipboard18

Priprema:
1. Pomešati polovinu pripremljenog brašna sa uljem i vodom, pa dodati izmrvljen kvasac, sirće i jaje.
2. Zamesiti glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno. Ostaviti testo da miruje 2-3 sata da nadođe.
3. Potom testo razvući i premazati ga salom. Sklopiti testo kao knjigu, opet ga premazati salom i ponovo sklopiti kao knjigu. Ponoviti postupak još jednom.
4. Na kraju testo rasklagijati i iseći ga na kvadrate i svaki zaseći da se dobiju 4 trougla. Na sredinu svakog kvadrata stavljati po kašičicu džema, te spajati suprotne krajeve trouglova (kao
na slici), da se dobije izgled vetrenjače.
5. Vetrenjače ređati u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
6. Gotove vetrenjače uvaljati u šećer u prahu.

Recept Smilje Jocić iz Niša
Recept Smilje Jocić
iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!