Start Preporučujemo Maja Volk: Uz presnu hranu osećam se odlično

Maja Volk: Uz presnu hranu osećam se odlično

Foto: Janko Petković
Foto: Janko Petković

Bolest i izlečenje
Medicina se bavi posledicom, a ne uzrokom, a rak leči po sistemu operacija-radijacija-hemoterapija. Sve sam to prošla i na kraju se pretvorila u staricu ruiniranog tela i slomljene psihe. Imunitet mi je bio toliko slab da je i kijavica mogla da me ubije. Godinu dana posle operacije počela sam sa psihoterapijom, telesnim vežbama i ”živom” hranom. U roku od tri nedelje bila sam nova osoba.

Greške u koracima
Večito sam se borila s desetak kilograma viška i stalno sam bila na nekim dijetama, a omiljena mi je bila tzv. baletska (s tvrdo kuvanim jajima i viršlama).
Mirila sam se s tim da imam ”loš metabolizam i da sam ”sklona gojenju”. Svakog dana sam se merila, a kad bih pojela nešto slatko, mučila me je griža savesti. Prvi pad imuniteta osetila sam pre desetak godina, kad sam zbog koksaki virusa na srcu četiri meseca bila nepokretna. Trebalo je rak da dobijem da bih konačno shvatila šta sebi činim lošom ishranom.

Hrana kao lek
Energetski najjače biljke, koje mogu da se obračunaju s rakom, jesu semenke jezgra kajsije i šljive, ali i klice. Svakodnevno treba uzimati bobičasto voće: borovnice, ribizle, kupine, jagode i maline. Kombinacija meda i cimeta leči sve, a izuzetno lekovita svojstva imaju brokoli, paprika – kao najveći izvori vitamina C, žitarica kinoa, koja u sebi sadrži više proteina i kalcijuma nego kilogrami crvenog mesa, ali i bademi i orasi kao proteinske bombe. Hladno ceđena ulja od lana čiste i poliraju organizam.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!