Start Preporučujemo Maja Volk: Uz presnu hranu osećam se odlično

Maja Volk: Uz presnu hranu osećam se odlično

ClipboardIsprobajte Majin meni
Od kilogram i po voća i povrća pravim vitaminsku bombu koja podeljena na dva dela čini fenomenalan doručak i večeru. U blender stavim bananu, krušku, dve kajsije, četvrt dinje, nekoliko jagoda ili šaku smrznutog bobičastog voća, kašiku klica, kašičicu polena rastvorenog u malo tople vode, kašičicu meda, šest badema ili kašiku mlevenog semenja od susama i lana.
U sokovniku nacedim dve šargarepe, dve jabuke, dve pomorandže, malu cveklu, četvrt anisa, celer i vezu peršuna. Sok se pomeša sa smesom u blenderu. Za ručak jedem razno povrće, koje zalivam hladno ceđenim uljima.

Presna hrana
Danas znam da postoje samo dve vrste hrane: ”živa” i ”mrtva”, tj. presna i termički obrađena. Hraneći se živom hranom čovek unosi žive ćelije koje obnavljaju tkivo i jačaju imunitet, te se organizam lakše bori s toksinima. Predrasuda je da toksina ima isključivo u prskanom voću i povrću.
Čak 90% otrova unosimo mesom (antibiotici, hormoni, zagađena stočna hrana).
Ne bih mogla da se vratim na konvencionalni način ishrane, kao što više nikada ne bih mogla da zapalim cigaretu. Kiselina je veliko zlo za želudac, tako da i kafu izbegavam. Ujutru popijem pola litre soka od deset vrsta voća, povrća i semenki. To je moj izvor energije.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!