Start Trikovi i saveti Male tajne velikih majstora: Napravite fišeke za sladoled!

  Male tajne velikih majstora: Napravite fišeke za sladoled!

  ab81f8c11935d54b6ad39273f076ca75-640x325
  Imate omiljeni sladoled i još vam trebaju samo fišeci? Deca obožavaju sladoled u kornetu. Obradujte ih i napravite fišeke raznih boja i ukrasa. Ovo podrazumeva malu igru u kuhinji. Možete uključiti i decu. Moraćete crtati krugove i praviti kalupe u obliku kupa. Ovaj mali kulinarski projekat je zabavan i ne plašite se – nije teško. Sa ovim sastojcima dobićete oko 6 korneta ili jestivih posudica, ako se za njih odlučite.

  Pripremite:
  1/4 šolje višenamenskog brašna
  1 kašika putera, otopljenog
  1 belance
  3 kašike šećera
  1 kašika smeđeg šećera
  1/2 kašičice ekstrakta vanile
  Ukoliko želite kornete u boji, dodajte smesi boju za hranu ili za smeđe – kakao prah (pola kašičice). Da biste napravili konfeti kornete, pre pečenja ih pospite ukrasnim mrvicama.
  STP_Sugar_Cones_MG_1878-574x382
  Uključite rernu na 160C. Nacrtajte 2 do 4 kruga (u zavisnosti od veličine tepsije) prečnika 12 cm na masnom papiru za pečenje, pa ga stavite u tepsiju. To će biti šablon za krugove od kojih ćete izraditi kornete. Morate napraviti i kalupe za fišeke. Od kartona napravite fišeke, pričvrstite ih selotejpom. Obložite ih papirom za pečenje ili aluminijumskom folijom. Napravite fišek od kartona i folije za svaki krug koji budete formirali od smese.

  Da biste napravili smesu prvo umutite dobro belance sa šećerom dok ne dobijete čvrstu smesu. Dodajte puter, vanilu i boju za hranu ili kakao (ako koristite). Lagano umešajte i brašno.
  STP_Sugar_Cones_MG_1975-574x382
  Po jednu veliku kašiku dobijene smese stavljajte u krugove i rasporedite nožem da formirate što bolji krug. Krugove pečete u rerni 9 do 11 minuta. Čim ih izvadite iz rerne, lopaticom ih premestite na papir, pa ih odmah umotajte oko fišeka od kartona i folije. Koristite krpu ako je kornet prevruć i pazite da ga dobro pričvrstite da sladoled ne bi curio iz korneta. Okrenite ih da se hlade sa fišecima dok se ne stvrdnu 8 do 10 minuta. Kada se ohlade samo ih izvadite iz fišeka.

  STP_Sugar_Cones_MG_2053-574x382
  A da biste napravili jestive posudice pečene krugove odmah stavljajte na kalupe za mafine okrenute naopačke (sredinu kruga na kalup) i pritisnite lagano da formirate posudicu. Preko nje stavite kuhinjski papirni ubrus i sve pričvrstite gumicom, da biste držali strane posudice savijene. Ostavite da se hlade 8 do 10 minuta dok se ne stvrdnu. Posle samo sklonite gumicu i ubrus i skinete ih sa kalupa.

  Izvor: lifepressmagazin.com
  Foto: americastestkitchenfeed.com

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!