Start Zanimljivosti Margarin ili maslac – Da li znate u čemu je razlika?

Margarin ili maslac – Da li znate u čemu je razlika?

Foto: Pixabay/Free images
Foto: Pixabay/Free images

A SAD, OPET O MARGARINU
Vrlo mu je visok sadržaj masnih kiselina. Utrostručuje smrtnost od oboljenja srčanih žila. Povećava ukupan holesterol i LDL (loš holesterol) te smanjuje HDL (dobar holesterol). Povećava peterostruko smrtnost od raka. Smanjuje kvalitet majčinog mleka. Smanjuje imunitet i imune reakcije organizma. Smanjuje proizvodnju inzulina. I sada ona najpogubnija činjenica… Margarine je samo JEDAN MOLEKUL udaljen od toga da bude PLASTIKA. Ima 27 sastojaka kao i BOJE!

Već i ove činjenice dovoljne su za izbegavanje margarina do kraja života, kao i svega ostalog što je hidrogenizirano (što znači da je dodat vodonik, menjajući time molekularnu strukturu).

Napravite mali eksperiment:

Kupite kutiju margarina i ostavite je otvorenu u garaži ili na nekom senovitom mestu. Nakon nekoliko dana, primetićete nekoliko pojedinosti:
* Ni jedna muva, pa čak ni one dosadne sitne voćne mušice, neće ni prići margarinu (to bi vam trebalo nešto reći)
* Margarin se neće pokvariti niti promeniti miris, a to zato jer nema hranljive vrednosti. I ništa neće narasti na njemu: ni gljivice, ni plesni. Čak ni oni sićušni mirkoorganizmi neće na margarinu naći podlogu na kojoj bi se udomili. A zašto? Zato što je margarin gotovo plastika.

Da li biste rastopili svoju plastičnu posudu i namazali je na krišku hleba?

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!