Start Preporučujemo Marija Kilibarda: Za povećanje težine “najzaslužnija” su lisnata testa i omiljeni krompirići,...

Marija Kilibarda: Za povećanje težine “najzaslužnija” su lisnata testa i omiljeni krompirići, kao burek u “sitne sate”!

Kao što smo najavili, u narednih nekoliko nedelja, na portalu Pošalji recept čitaćete o tome kako poznati izlaze na kraj sa viškom kilograma, šta im se obično nalazi na meniju, koje namirnice nikada ne konzumiraju i još mnogo toga!

Marija Kilibarda, voditeljka TV Prva, sebi uvek postavlja ciljeve, kako u karijeri tako i kada je njena linija u pitanju.
Tvrdi da je najveći problem devojaka i žena (uključujući i nju) što ne uspevaju da postignu kontinuitet, te što im je “umerenost” stran termin.
Često je bila na raznoraznim dijetama, ali prave rezultate postigla je tek kada se za pomoć obratila stručnjacima.

“Trgnem se kad shvatim da sam potpuno van kondicije i da se zadišem penjući se na drugi sprat. Tad "lupim glavom o zid" i vratim se na zdrav put”
“Trgnem se kad shvatim da sam potpuno van kondicije i da se zadišem penjući se na drugi sprat. Tad “lupim glavom o zid” i vratim se na zdrav put”

Jo-jo efekat
Pre desetak godina postavila sam sebi zadatak da smršam u što kraćem roku. Bacila sam se na Atkinsovu dijetu i, shodno njenim pravilima, jela isključivo proteine i masti. Mada su rezultati bili vidljivi već za dve nedelje, ubrzo sam shvatila da je izbor ovakvog načina mršavljenja bio velika greška. Nakon što sam naglo izgubila kilograme – nastali su problemi.
Uostalom, te instant dijete obično nisu bez posledica.
Izgubivši osam kilograma za nepunih 30 dana, usporila sam metabolizam, te naredna dva meseca povratila više od deset kila.
Tako se završilo moje prvo iskustvo s dijetom koju sam držala na svoju ruku. Dugo sam se kajala.

Na sledećoj strani Marija objašnjava drugačiji pristup dijetama:

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!