Start Kuhinje sveta Marokanski gulaš od belog pasulja (posno)

Marokanski gulaš od belog pasulja (posno)

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 100 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg belog pasulja
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
¼ veze peršuna
so, biber
2 kašičice mlevenog kumina
2 kašičice dimljene paprike
3 cm sirovog đumbira
maslinovo ulje

Priprema:

1. Pasulj dobro oprati i prokuvati u dve vode. Očistiti i sitno iseckati crni i beli luk. Đumbir oguliti i izrendati.
2. Na umereno ugrejanom ulju propržiti crni luk da postane mekan i staklast.
3. Dodati beli luk, pasulj, kumin, papriku, đumbir, so i biber pa dobro promešati.
4. Sipati oko 1.5 l tople vode, poklopiti i ostaviti da se krčka oko sat vremena tj. da tečnost skoro potpuno ispari.
5. Pred kraj dodati začine prema ukusu ukoliko je potrebno i posuti seckanim peršunom. Servirati toplo uz pita hleb i salatu po izboru.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!