Start Deserti Medena krempita

Medena krempita

krempita
Priprema:
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi pomešati jaje, žumance, šećer, med i omekšali margarin, pa dodati brašno pomešano sa sodom bikarbonom. Sve dobro zamesiti.
2. Smesu podeliti na dva dela, oblikovati lopte i staviti u frižider da se stegnu.
3. Stegnuto testo razviti na veličinu pleha i ispeći dve kore u zagrejanoj rerni na 180 °C. Treba da porumene.

Fil:
1. U šerpu sipati 1 l mleka, a kad provri, skinuti sa vatre pa dodati već sjedinjena žumanca, šećer i gustin, a potom umešati brašno. Sve dobro umutiti, te dodati 3 dl hladnog mleka i izmiksati.
Ostaviti sa strane.
2. Posebno ulupati margarin pa ga sjediniti sa ohlađenim filom.
3. Nakon toga umutiti 200 g šlaga prema uputstvu sa kesice.

Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od žumanaca, zatim umućenim šlagom, te preklopiti drugom korom.
2. Medenu krempitu ukrasiti po želji.

Recept Jelene Vasiljević iz Vrbasa
Recept Jelene Vasiljević iz Vrbasa

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!