Start Zanimljivosti Modeli imaju blistavo lice i nežnu kožu, evo i kako

Modeli imaju blistavo lice i nežnu kožu, evo i kako

ThinkstockPhotos-76812605Modeli izgledaju sjajno na fotografijama kao i na modnim pistama. Neke tome mogu da zahvale sjajno genetici, ali bez obzira na to, sve one moraju da vode računa o ishrani koja utiče na njihov fizički izgled, ali i sjaj kože. Evo koje namirnice se nalaze u jelovniku svake lepotice čije blistavo lice vas posmatra sa stranica magazina:

Šargarepa
Beta karoten u šargarepama je preobraćen u vitamin A, sastojak koji održava kožu zdravom i lepom. Vitamina A sadrži antioksidante i na taj način pomaže sprečavaju sitnih bora, linija i nepravilnosti na koži.

Zeleni čaj
Antioksidanti koji se nalaze u zelenom čaju pomažu da izbacite slobodne radikale, zbog kojh nećete izgledati umorno i starije nego što jeste. Zeleni čaj takođe pomaže u smanjivanju stresa, omogućujući telu dobru podlogu za odmor i dobar san, koji su neophodni za održavanje lepote.

Citrusi
Nije tajna da su citrusi odlični izvori vitamina C, sastojka poštovanog zbog njegovih odličnih moći. Osvežavajuć i lep način da unesete vašu dnevnu količinu vitmanina C su prirodno ceđeni sokovi poput onih od pomrandže, grejpa i limuna.

Paradajz
Paradajz je bogat antioksidantima, a u svetu modelinga on je važan sastojak za sjajnu kožu. I vi to možete učiniti da postignete sjajan fizički izgled tako što ćete ga uvesti na redovan meni.

Bademi
Zdrave masti u bademima daju energiju koja vam je potrebna za redovno vežbanje i rad organizma. Oni su takođe ukusne grickalice, koje vas čuvaju daleko od onih koji mogu potpuno da unište i vašu figuru i zdravlje.

Nezaslađeni jogurt
Jogurt bez dodatka šećera, raznih ukusa i ostalih nepotrebnih sastojaka je dobar za vaše zube i kosti. Bilioni dobrih bakterija u jogurtu pomažu probavu, što smanjuje nadustost.

Sir
Modeli moraju da imaju savršene osmehe. Konzumiranje tvrdih sireva je visoko preporučljivo jer pomaže u prevenciji od oralnih bakterija koje uzrokuju probleme sa densnima i karijesom.

Povrće
Hranljivo je i sadrži veoma malo kalorija, a visok postotak povrća na vašem tanjiru čini čuda i za vaše zdravlje. Zeleno lišće posebno je bogato vlaknima koji vas čine sitim dugo vremena. Vlakna pomažu u smanjenju nadustoi abdomena, sjaju kože i maladačkoj lepoti.

Kao što možete da vidite, nema potrebe za preskupim intervencijama i tretmanima kože, sve što treba da uradite je da zapravo vodite računa o sebi, a najbolje je da počnete sa ishranom i zdravijim načinom života.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Thinkstock

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!