Start Deserti Puding i sladoled Mus od jagoda – penasti voćni desert

Mus od jagoda – penasti voćni desert

Mus od jagode
Foto: Stockfood
  • 15 min
  • mirovanje 3 h
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

300 g jagoda
1 limun (korica)
100 g šećera u prahu
10 g želatina u prahu
4 kašike vode
250 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Oprane i od peteljki očišćene jagode iseći na polovine. U dubljoj posudi štapnim mikserom ispasirati jagode s rendanom korom limuna. Zatim, procediti sok kroz veću cediljku.
2. Posebno umutiti dobro ohlađenu slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
3. Želatin preliti vodom i ostaiti da nabubri, pa zagrejati toliko da postane tečan i dodati u smesu od jagoda.
4. Promešati i dodati umućenu slatku pavlaku, te sjediniti sastojke.

Sladoled od kafe (bez jaja)

5. Smesu sipati u pogodnu posudu sa poklopcem i ostaviti u frižideru da se što bolje ohladi.
6. Dekorisati svežim jagodama i poslužiti dobro ohlađeno.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!