Start Glavna jela Musaka od praziluka

Musaka od praziluka

Clipboard11

PRIPREMA:
1. Crni luk iseckati na rebarca i propržiti na malo ulja, a zatim dodati mlevenu papriku i mleveno meso, te dinstati 15 minuta.
2. Proprženo meso posoliti i pobiberiti.
3. U međvremenu dobro oprati praziluk, iseći ga na kolutove, a potom preliti vrelom vodom. Posle 5 minuta praziluk ocediti od vode.
4. U nauljenu vatrostalnu činiju ređti red praziluka, red mlevenog mesa, ali tako da se završi prazilukom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 min.
6. Umutiti jaja sa pavlakom, preliti musaku i vratiti je u rernu da se zapeče.

Recept Slađane Cvetković iz Kruševca
Recept Slađane Cvetković iz Kruševca

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!