Sastojci:
Testo
350 g brašna
10 g kvasca
½ kašičice šećera
prstohvat soli
180 ml tople vode
Punjenje
4 viršle
150 g kečapa
100 g šunkarice
100 g kačkavalja
Priprema:
Testo
1. Brašno i so pomešati, dodati kvasac i zamesiti glatko testo pogodno za rad.
2. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti da se udvostruči.
Finalni posutpak
1. Pripremljeno testo rastanjiti u kružni oblik prečnika oko 28-32 cm.
2. Očišćene viršle iseći na dva-tri dela pa složiti uz ivice.
3. Preko viršli prebaciti testo sa oboda (uviti viršle) i dobro slepiti sa podlogom.
4. Raseći testo između viršli, a zatim i delove sa vrišlama iseći na dva ili tri dela.
5. Krajeve izviti tako da viršle leže na onom delu gde su presečene.
6. Unutrašnje testo, podlogu, premazati kečapom, posuti rendanom šunkaricom i dodati polovinu kačkavalja. Prostor oko viršli blago premazati kečapom.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni tj. oko 25 minuta.
8. Pred kraj pečenja picu posudi preostalim kačkavaljem, isključiti pećnicu i sačekati da se sir rastopi.
9. Pečenu picu izvaditi, ostaviti par minuta da se prohladi pa poslužiti.