Start Odabrani recepti Najbolji način da proslavite svetski dan pice jeste da pripremite jednu!

Najbolji način da proslavite svetski dan pice jeste da pripremite jednu!

Zato smo za vas smo izdvojili nekoliko recepata za pripremu ukusnih zaloja na ovu temu!

Foto: La cuisine creative
  • 40 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
700 g mekog brašna
300 g integralnog pšeničnog brašna
25 g svežeg kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
300 ml mleka
200 ml vode
200 ml jogurta
200 ml ulja
Pica
oko 500 g ludog testa
sos od paradajza
šunka
nekoliko šnitica slanine
sir
pečurke

Priprema:

Testo
1. Razmutiti kvasac u ½ šolje toplog mleka sa kašičicom šećera i malo brašna. Ostaviti na toplom dok ne ispuni celu šolju.
2. U dubljoj posudi izmešati obe vrste brašna, dodati so, pripremljeni kvasac i ostale sastojke. Sve dobro promešati i zamesiti da se dobije testo koje se pomalo lepi za ruke.
3. Dodati još brašna, po potrebi, ali testo treba da ostane veoma mekano.
4. Testo premazati uljem, staviti u veću plastičnu kesu i zatvoriti. Čuvati u frižideru i koristiti po potrebi, za pripremu hleba, kifli, lepinja, pice i dr.
Pica
1. Od pripremljenog integralnog ludog testa odvojiti potrebnu količinu i oblikovati testo za pizzu.
2. Pripremljeno testo premazati sosom od paradajza, poređajte seckanu šunku, slaninu, pečurke, a mogu se dodati čeri paradajz, seckane paprike ili nešto drugo prema ukusu.
3. Obavezno naribati dosta sira i posuti seckanim peršunom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200º C oko 25-30 minuta.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!