Start Zanimljivosti Namirnice koje su nepravedno na lošem glasu!

Namirnice koje su nepravedno na lošem glasu!

kafa 3

Možda su ih osudili sa svih strana i optužene su da goje, ali u nastavku možete pogledati koje su to namirnice nepravedno na lošem glasu, čak i kada se konzumiraju u umerenim količinama

Puter

Ne savetujemo vam da stomak “natovarite” maslacem, ali stručnjaci tvrde da zasićene masti koje prirodno nastaju, poput onih u maslacu, zapravo mogu da imaju pozitivno dejstvo na telo, pogotovo u poređenju s obrađenim mastima koje se nalaze u margarinu.

Sir

Isto kao i maslac, i sir sadrži mnoštvo zasićenih masti i kalorija. Istovremeno je dobar izvor nutrijenata kao što su kalcijum, vitamin A, B12, cink i fosfor. Takođe sadrži i konjugovanu masnu kiselinu, životinjski protein koji je povezan s prevencijom raka.

Čokoladno i obično mleko

Čaša čokoladnog mleka ima savršen odnos ugljenih hidrata i proteina (3:1) i odlično je za konzumiranje nakon vežbanja zbog kalcijuma i natrijuma. Još je bolje ako možete da napravite čokoladno mleko od crne čokolade.

Kafa

Ne samo da podiže nivo energije i koncentracije već su nedavna istraživanja pokazala da pomaže u zaštiti od dijabetesa i Alchajmerove bolesti. Naravno, to važi samo ako ne preterate sa šećerom ili pijete više od 3 šoljice dnevno jer kao nuspojava mogu da se jave anksioznost i nesanica.

Banane

Iako važi mišljenje da debljaju, banane nekada mogu da pomognu i kada držite dijetu. Bogate su kalijumom, antioksidansima, vitaminom C i vlaknima. Banane takođe podižu nivo dopamina, neurotransmitera zaslužnog za dobro raspoloženje.

Izvor: Superzena

Foto: Flickr

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!