Start Zanimljivosti Napravite sami: Prirodni antibiotik od dva sastojka

Napravite sami: Prirodni antibiotik od dva sastojka

kurkuma

Najdelotvorniji prirodni antibiotik možete da napravite sami od samo dva sastojka. Uz to što ubija gotovo sve bakterije, ima i jaki protivupalni učinak.

Tradicionalan indijski začin kurkuma ima blago slatkast, ljutkast i pomalo gorak ukus i aromatičan miris koji podseća na narandžu, đumbir i biber i jedan je od sastojaka za prirodni antibiotik.

Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih lekova.

Već odavno je izvesno da kurkuma poseduje antiupalna svojstva, ali nedavna istraživanja pokazala su da je kurkuma – pravo čudo prirode.

Potvrđen je blagotvorni učinak kurkume kod mnogih tegoba, od raka do Alchaimerove bolesti. U ajurvedskoj medicini kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i neguje organizam, a koristi se za jačanje probave, obnavljanje crevne flore, smanjenje nadutosti, čišćenje jetre i žuči, normalizaciju menstruacije, smanjenje upala kod artritisa, čišćenje krvi, stimulisanje rada metabolizma, kožne probleme, tegobe disajnih puteva, protiv gljivica i bakterija, protiv crevnih parazita.

Ne čudi zato što kurkuma u kombinaciji s domaćim medom čini moćno oružje u borbi protiv različitih bolesti. Ova kombinacija, osim što će ojačati imunitet, telu će obezbediti dosta dobrih bakterija koje pomažu u probavnom procesu.

Kako ga pripremiti?
Potrebna vam je jedna kašika praha kurkume i 100 grama domaćeg meda. Pomešajte i doijenu smesu čuvajte u tegli i uzimajte po potrebi. “Portal Healthy Food Team” preporučuje da prvi dan uzimate jednu kašiku svakih sat vremena, drugi dan pola kašike svaka dva sata, a treći dan pola kašike tri puta na dan.

Preporuka je da smesu ne progutate odmah već dopustite da se u ustima rastopi, a možete je dodati i u čaj ili mleko.

Izvor: Večernji.hr
Doto: Thinkstock

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!