Start Zanimljivosti Narodna medicina: Šta sve leči kruška

Narodna medicina: Šta sve leči kruška

Sočne i slatke kruške, obiluju vitaminima i mineralima, zbog čega su idealno voće tokom hladnih dana jer jačaju celokupan organizam. One pomažu kod suzbijanja prehlade jer sadrže velike količine vitamina C koji stimuliše bela krvna zrnca da se bore protiv infekcije, direktno uništava mnoge viruse i bakterije, a takođe i regeneriše vitamin E – snažan antioksidans.


Plod kruške obiluje vlaknima, a poznato je da ishrana koja obiluje vlaknima pomaže pri sprečavanju nadutosti, održavanju zdravog nivoa holesterola, a namirnice pune vlakana su jako dobre u prevenciji raka dojke, srčanih bolesti i dijabetesa tipa dva.

Kruške su idealno voće za trudnice ili mame koje doje jer sadrže folnu kiselinu, a pogodne su i za pravljenje kašica za bebe. Ova voćka, takođe, sadrži i mineral bor, koji je ljudskom telu potreban radi bolje apsorpcije kalcijuma, što je čini jakim saveznikom u borbi protiv artritisa, reume i osteoporoze. Žene u menopauzi koje unose dovoljno bora imaju manje izražene klimakterične tegobe.

Nastavak pročitajte na sledećoj stranici

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!