Start Zanimljivosti Narodna medicina: Šta sve leči kruška

Narodna medicina: Šta sve leči kruška

Lekoviti deo ove biljke su zreo plod, mladi listovi, ali i kora mladog stabla. U ljudskoj ishrani, plod se koristi za marmeladu, džemove, kompote, kolače… U narodnoj medicini plod kruške se upotrebljava za voćni čaj protiv kašlja, upala, promuklosti, dijabetesa, a povoljno deluje i na sluzokožu creva. Čaj od lista kruške koristi se za rastvaranje kamena u bubrezima, smanjenje bolova i pečenja pri mokrenju kod infekcije bubrega i bešike i lečenje upale zglobova.

Čaj od kruške

Čaj od divlje kruške koristi se kao prirodni antibiotik koji pospešuje izbacivanje štetnih materija iz organizma. Često se upotrebljava za pripremu napitka protiv kašlja i promuklosti, ali i za obnavljanje sluzokože creva.

Ljudi koji imaju povišen šećer, a još uvek ne primaju insulin, trebalo bi da piju čaj od kore divlje kruške. Čaj je potrebno piti dok se ne spusti nivo šećera u krvi. Čaj od kore ili lista divlje kruške uspešno leči i upalu bubrega i mokraćnih kanala, a može da posluži i za čišćenje organizma. Takođe, čaj od lista kruške pomaže pri lečenju reume i helio bakterije.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!