Start Zanimljivosti Ne uspevate da smršate? Jedite redovno bademe

Ne uspevate da smršate? Jedite redovno bademe

Mnogi od nas muče se da održe uravnoteženu i željenu kilažu. Novo istraživanje pokazalo je da bi vam u procesu mršavljenja i održavanju vitke linije mogli pomoći bademi, koje bi trebalo redovno da konzumirate. Bademe možete jesti umesto nezdravih grickalica poput čipsa i kolačića.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Jedna šaka badema dnevno zamenjuje “prazne” kalorije, a smanjen unos soli i štetnih materija kojih ima u nezdravim grickalicama poželjno je po ljudski organizam, a uz ovu namirnicu povećaćete i unos zdravih proteina. Naučnici sa Floride ustanovili su da uključivanje badema u svakodnevnu ishranu može poboljšati sveukupno zdravlje čoveka.

Tim istraživača proučavao je kakav efekat dodatak badema može imati kada se osoba nalazi na dijeti. Oni su analizirali podatke prikupljene od 28 porodica u Floridi. Za tri nedelje, učesnici roditelji jeli su po šaku celih badema svaki dan (oko 40 gr). Isto tako, deca su jela za trećinu manje (oko 15 gr) celih badema dnevno, ili istu količinu maslaca od badema.

Koji su rezultati studije, i kako konzumiranje badema utiče na organizam, te i šta sve ova namirnica leči pogledajte OVDE

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!