Start Trikovi i saveti Ne zaboravite osnovno pravilo zdrave ishrane tokom prazničnih svetkovina

  Ne zaboravite osnovno pravilo zdrave ishrane tokom prazničnih svetkovina

  Bogata trpeza
  Foto: Guliver/Thinkstock
  Predstojeći praznici nagoveštavaju da ćemo se dugo i sporo oporavljati od bogate trpeze, onakve kakva dolikuje našim običajima i ne baš dobrim navikama ishrane. Zato, preporučujemo vam da se na vreme setite posledica koje neumerenost u hrani i piću donosi i kako se posle toga osećate.
  Poštujte opšte pravilo zdrave ishrane i verujemo da će sve proći bez poteškoća – jedite tečnu hranu pre čvrste, a sočnu pre suve. Što će reći, pre svega u organizam unesite čorbu, odosno supu i salatu. Na taj način ćete preduprediti digestivne tegobe kao što su bolovi u stomaku, gasovi i nadimanje, i ako se posmatra na duže staze, doprineti normalizovanju metabolizma.
  Posebno ističemo da unosite dovoljne količine vode u oranizam kako proces varenja tekao nesmetano i kako bi omogućili organizmu dovoljnu hidrataciju.

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

  4 KOMENTARI

  1. Ne preterivati s ruskom salatom, sarmom i pečenjem da ne biste završili u Hitnoj. Najviše stradaju žuč i pankreas tokom prazničnih dana.

  2. Ovo je prva Nova godina da nista ne mogu da spremim, niti imam zelju za hranom. Od caja i keksa mi ne moze biti lose, ali toliko volim Novu godinu, da ce mi jako nedostajati ta raskos na stolu.

  3. Za mene je zdrava hrana postala sastavni deo mog zivota. 90% hrane koju jedem spremam od svezih namernica, bez konzervansa, aditiva, i ostalih vestackih stvari, bez przenja, secera i prradjene hrane, sto vise njih u njihovom sirovom obliku (salate, sejkovi…). Jos kad bih uspela i porodicu da nagovorim da pocnu zdravije da se hrane. Njima se opet trudim da uvek biram bolju varijantu: puter umesto margarina, agavin sirup ili tamni secer umesto zutog, przenje na malo ulja, pavlaka umesto majoneza i sl… I naravno vise manjih obroka u toku dana, bez prejedanja uz sve ove stvari koje ste i vi naveli.

  KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

  Please enter your comment!
  Please enter your name here