Start Zanimljivosti Nekoliko zanimljivih načina pripreme čokolade + recepti za poslastice

Nekoliko zanimljivih načina pripreme čokolade + recepti za poslastice

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Za odabir prave čokolade treba obratiti pažnju na procent kakaa u njoj. Što je sadržaj kakaa veći, to čokolada ima gorčiji ukus. Većina recepata, slatkih i slanih „traži“ poluslatku čokoladu što konkretno znači da mora imati 60-70 % kakaa.
Ako u receptu piše čokolada za kuvanje, kupite onu koja ima više od 70% kakaa.
Ipak svaka čokolada mora da sadrži kakao, maslac i šećer. Osim procenta, za ukus čokolade bitno je njegovo poreklo.

Wellness keks
5 savršenih čoko torti
Čokoladni kolač s malinama

Pristigao iz Afrike ili Južne Amerike, svakako se može očekivati spektar aroma: od orašastih plodova i začina do gorkih aroma, nota citrusa ili kafe. Bez obzira na to u kojem obliku jedete čokoladu, jedno je sigurno: izuzetni ukus i tekstura čokolade zaista ovu namirnicu čine „hranom bogova“.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!