Start Zanimljivosti Očistite dom korom od citrusa

Očistite dom korom od citrusa

Foto: Freedigitalphotos.net
Foto: Freedigitalphotos.net

Netoksične i prirodne supstance su sve popularniji način za čišćenje kuće. I ako su prirodni, oni su u isto vreme i veoma efikasni i predstavljaju odličan izbor za ljude koji su osetljivi na jake hemikalije.

Sirće, sem što je odlično po zdravlje, može se iskoristiti i za čišćenje kuhinje ali i mnogih drugih stvari u kući. Obogaćen voćem, predstavlja idealan saveznik u borbi protiv nečistoće. Evo recepta za prirodno čišćenje kuhinje!

Sastojci:
– kore voća. Možete koristiti različite vrste voća (citrusa). Količina dovoljna da ispuni polovinu tegle.
belo alkoholno sirće (dovoljno da ispuni teglu i prekrije kore voća)

Oprema:
– 1 velika tegla sa poklopcem
– sito
– velika posuda
– flašica sa raspršivačem

Instrukcije:
Sačuvajte kore citrusnog voća i počnite da ih odlažete u teglu. Kada se tegla bude napunila, sipajte sirće preko kora. Sirće treba da prekrije teglu. Zatvorite teglu sa poklopcem, i ostavite da odstoji na mračnom mestu dve nedelje. Što ona duže bude stajala, kore će se više omekšati i sjediniti, a samim tim sredstvo će biti jače i bolje.

Nakon dve nedelje, uz pomoć dobrog sita, procedite voćno sredstvo za čišćenje. Dobijenu tečnost sipajte u veliku posudu. Bacite iskorišćene kore. Sada sipajte sredstvo u flašicu sa raspršivačem i koristite ga kao svako drugo sredstvo za čišćenje.

Izvor: lovesensa.rs

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!