Start Trikovi i saveti Ove namirnice su zabranjene pred spavanje!

  Ove namirnice su zabranjene pred spavanje!

  Često ste u iskušenju da pred spavanje nešto prezalogajite. Ako je to vaš slučaj izbegavajte namirnice sa naše liste, jer mogu biti mnogo teške pred spavanje i potrudite se da ih ne konzumirate.

  Foto: Guliver/Thinkstock
  Foto: Guliver/Thinkstock

  1. Kafa
  Zbog kofeina u kafi nećete moći da zaspite i on će izazvati izlučivanje dodatnih kiselina u želucu.

  2. Citrusi
  Iako su ukusni, zdravi i osvežavajući tokom dana, izbegavajte ih pred spavanje jer sadrže kiseline.

  3. Sir
  Izbegavajte mekane tipove sira poput fete ili mocarele, a ako baš morate da konzumirate sir pred spavanje, izaberite malu količinu tvrdih poput parmezana ili kačkavalja.

  4. Gazirana pića
  Spadaju u napitke koji u sebi sadrže više kiselina od bilo čega što možemo pronaći u prirodi. Ugljen-dioksid u gaziranim pićima povećava pritisak u želucu.

  5. Koštunjavo voće
  Bile one zasićene ili nezasićene, za želudac su masnoće uvek nepovoljne. Bez obzira na to što je koštunjavo voće uglavnom puno dobrih masnoća, treba ga izbeći pred spavanje. Najgore će vam pasti orasi, kikiriki i indijski orah, a za želudac su najlakši bademi i pistaći.

  6. Čokolada
  Osim velikog udela masnoća, kakao koji se nalazi u njoj sadrži kofein. Pored ovoga čokolada sadrži i teobromin, supstancu koja ubrzava rad srca, što će vas omesti u nameri da zaspite.

  7. Alkohol
  Štetan je i tokom dana, ali pred spavanje posebno opušta ‘ventile’ koji povezuju želudac i jednjak. Kada se to dogodi telo više ne može da zadržava hranu i kiseline tamo gde im je mesto.

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!