Start Deserti Pahuljica

Pahuljica

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
200 g šećera
70 g putera
70 g čokolade
60 ml mleka
60 ml vode
1 vanil-šećer
200 g oštrog brašna
40 g kakaoa
pola praška za pecivo

Za fil:
700 g pirea od jagoda
70 g gustina
100 šećera
1 vanil-šećer
70 g putera
300 g šlaga

Ostalo:
100 ml mleka
100 ml likera od čokolade

Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, pa dodati šećer, vanil-šećer, prašak za pecivo, kakao, otopljeni puter, čokoladu, ulje i vodu.
3. Dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Okruglu tepsiju obložiti pek-papirom, sipati u nju pripremljenu smesu i peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni.
5. Pečenu koru izvaditi iz kaupa i ostaviti da se ohladi. Potom je poprečno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.
6. Kore preliti mlekom i likerom od čokolade.

Fil:
1. 600 g pirea od jagoda staviti u šerpu i lagano zagrevati na ringli.
2. U 100 g pirea od jagoda staviti gustin, dobro izmešati i zakuvati u pire na ringli, mešajući sve dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
3. U drugoj posudi umutiti puter sa šećerom i vanil-šećerom, pa sjediniti s ohlađenim filom.
4. Šlag pipremiti prema uputstvu sa kesice.

Finalni postupak:
1. Tortu filovati: kora, fil, šlag. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal. Dekorisati po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!