Start Glavna jela Riba Pastrmka pečena u foliji

Pastrmka pečena u foliji

Pečena pastrmka u foliji
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 min
  • 2-4 osobe
  • Lako

Sastojci:

±800 g pastrmke
100 ml maslinovog ulja
1 kašičica belog luka u prahu
so, biber
2 limuna

Priprema:

1. Prethodno očišćenu pastrmku dobro oprati, posušiti i bogato začiniti sa svih strana.
2. Pleh u kome će se riba peći prekriti folijom, nauljiti, položiti ribu, preliti preostalim uljem i pokriti aluminijumskom folijom.
3. Peći u ugrejanoj rerni na 200C oko 20 minuta. Zatim, ribu okrenuti i nastaviti pečenje bez aluminijumske folije, dok ne dobije lepu rumenu boju.
4. Pečenu ribu izvaditi iz pećnice, preliti masnoćom koja se nalazi u plehu i ukrasiti limunom, pa servirati.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!