Start Deserti Pekmezare

Pekmezare

Clipboard19

Priprema:
1. Kvasac razmutiti u malo mlakog mleka sa kašikom brašna i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa šećerom, uljem i preostalim mlekom.
3. Potom dodati nadošli kvasac i zamesiti testo postepeno dodavajući preostalo brašno.
4. Testo ostaviti da nadođe oko 20 minuta, a zatim ga rasklagijati na 0,5 cm debljine i većom čašom praviti krugove.
5. Na svaki krug staviti pomalo džema ili eurokrema, preklopiti u polukrug, a krajeve spojiti viljuškom.
6. Slagati u podmazan pleh i ostaviti ih da odstoje oko 30 min., a zatim peći na 200°C dok ne porumene.

Recept Nele Jovanović iz Pirota
Recept Nele
Jovanović iz
Pirota

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!