Start Glavna jela Pileći bataci u sosu od limuna i grejpfruta

Pileći bataci u sosu od limuna i grejpfruta

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
pileci bataci
Priprema:
1. Limun i grejpfrut iscediti, pa dobijeni sok pomešati sa medom i šećerom. Mešati dok se med i šećer potpuno ne rastope. Ukoliko je potrebno da sok bude gušći, dodati gustin.
2. Meso očistiti, posoliti ga, dodati mešavinu začina i biber, pa sve dobro utrljati. Staviti ga u frižider na sat vremena.
3. Odstojale batake i karabatake propržiti na malo ulja.
4. Kad meso porumeni, dodati prethodno pripremljen sok od limuna, grejfruta, meda i šećera. Dinstati sve zajedno na tihoj vatri još dvadesetak minuta.

Recept Marije Lukić iuz Nove Pazove
Recept Marije Lukić iuz Nove Pazove

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!