Start Trikovi i saveti Po bakinom receptu: Napravite domaće kore za pitu

    Po bakinom receptu: Napravite domaće kore za pitu

    Mekane, domaće kore vruće pite probudiće sva vaša čula.

    Foto: Gulliver/Thinkstock
    Foto: Gulliver/Thinkstock

    Sastojci:
    1 kg mekog brašna
    malo soli
    1 jaje
    500 ml tople vode
    Ulje

    Priprema:
    1. Napravite udubljenje u prosejanom brašnu pa u njega stavite so i jaje. Dodajte vodu malo po malo i mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Zamesite testo sve dok ne prestane da se lepi.

    2. Testo podelite na 3 dela, pokrijte i ostavite da se odmara 10-ak minuta.

    3. Još dva puta premesite sve tri lopte, premažite ih uljem i ostavite na toplom da se podižu jedan sat.

    4. Pokrijte sto čistim stolnjakom, pa sredinu pospite brašnom. Uzmite prvu loptu i oklagijpom razvucite što tanje možete.

    5. Zagrejte u šerpici malo ulja, pa premažite koru da ne bi pucala dok je razvlačite. Zavucite ruke ispod kore i pažljivo je rastežite ili, ako ste vešti, podignite testo i vrtite ga – razvlačite rukama.

    6. Kada koru razvučete preko celog stola, možete je filovati po želji.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!