Start Glavna jela Posna sarma

Posna sarma

Clipboard21

Priprema:
1. Susam propržiti na suvo, ostaviti ga da se ohladi, pa ga samleti u mlinu za šećer.
2. Na isti način pripremiti i seme bundeve.
3. Soju potopiti u mlakoj vodi da odstoji i nabubri, a potom je dobro ocediti.
4. Orahe sitno samleti.
5. Praziluk sitno iseckati, pa ga izdinstati na malo ulja. Potom dodati pirinač, pa kada se uprži, dodati mleveno seme susama i bundeve, soju i mlevene orahe.
6. Posoliti, pobiberiti po ukusu i dodati malo mešavine suvog začina (po želji dodati i bosiljak, peršunov list…)
7. Ostaviti da se prohladi, pa filovati listove kupusa i zavijati sarmice.
8. Sarmice poslagati u lonac i pritisnuti ih velikim plitkim tanjirom.
9. U šerpi ostaviti da provri 2 dl vode sa 1-2 kašike mešavine suvog biljnog začina i kašičicom čaja od nane, pa preliti preko sarmica.
10. Kuvati poklopljeno dok listovi kupusa ne omekšaju.
12. Na kraju po želji sarmice zapržiti mlevenom crvenom paprikom sa uljem.

Recept Tatjane Đurđić iz Vrbasa
Recept Tatjane Đurđić
iz Vrbasa

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!