Sastojci:
– 1 kg fileta soma
– 250 g šampinjona
– 2 paprike babure
– 2 paradajza
– 2 glavice crnog luka
– 2 dl belog vina
– 50 g maslina sa paprikama
– 100 g brašna
– 1/2 veze peršuna
ISPROBAJTE I…
Priprema
1. Luk iseći na rebarca, papriku na trake, paradajz na tanje kriške, a peršun sitno iseckati.
2. Filete soma začiniti po ukusu, pa ih uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane. Pržene filete izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na malo ulja propržiti luk i papriku kako bi omekšali, a zatim dodati paradajz, masline i šampinjone te dinstati uz povremeno dolivanje belog vina.
4. U dinstano povrće dodati pržene filete soma i dinstati još 10 minuta na umerenoj temperaturi.
5. Pred kraj dinstanja dodati peršun i začiniti po ukusu.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net