Start Glavna jela Predlog za ručak: Egzotični ćevapi

Predlog za ručak: Egzotični ćevapi

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
600 g mešanog mlevenog mesa
2 čena belog luka
1/2 kašičice mlevene ljute paprike
100 g mesnate slanine
4 kašike prezle
1 jaje
1 zelena paprika
1 crvena paprika
2 glavice crnog luka
200 g šampinjona
1 ljuta papričica
50 g suvog grožđa
300 g pelata paradajza
50 g kukuruza šećerca
2 kašike ljutog ajvara
5 dl juneće supe
0,5 dl ulja
šafran, biber
mešavina začina

ISPROBAJTE I… Ćevape u slanini

Priprema:
1. Beli luk i slaninu što sitnije iseckati. Dodati mleveno meso, prezle, jaje i začine po ukusu.
2. Sve sastojke ručno izmesiti kako bi se dobila kompaktna masa, a potom nauljenim rukama oblikovati ćevape željene veličine. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti sa strane.
3. Crni luk, crvenu i zelenu papriku iseći na kockice, šampinjone na listove, ljutu papričicu na kolutove, a pelat paradajza na krupnije kocke.
4. Na malo ulja propržiti luk i papriku, a potom dodati suvo grožđe, šampinjone, kukuruz šećerac i ajvar. Dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe.
5. Dodati pelat paradajza, šafran, ljutu papričicu i začine po ukusu, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju kako bi se dobila kompaktna masa.
6. Pred kraj dodati pržene ćevape i sve zajedno dinstati 5 min.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!