Start Deserti Profiterole

Profiterole

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 5.00 od 5)
Loading ... Loading ...

profiterole

Priprema:

1. Sjediniti mleko i vodu pa zagrejati na vatri. Zatim dodati margarin i prstohvat soli pa mešati dok se ne otopi. Kada provri, dodati brašno uz neprestano mešanje te kuvati nekoliko minuta.
2. Smesu presuti u drugu posudu pa dodavati jedno po jedno jaje mešajući dok se ne dobije glatka smesa.
3. Testo sipati u kuhinjski špric, praviti loptice i reati ih u pleh obložen papirom za pečenje te peći na 210 °C 30 min.
4. Umutiti krem šlag sa 35 g šećera pa puniti izdubljene profiterole.
5. Skuvati 90 ml vode sa 325 g šećera, a zatim dodati čokoladu i mešati dok se ne dobije gusta smesa.
6. Profiterole staviti u činiju i preliti pripremljenim prelivom.

gabriela varosi
Recept Gabriele Varoši iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!