Start Glavna jela Riba Punjena pastrmka

Punjena pastrmka

  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

4 pastrmke
3 dl belog vina
1 veza peršuna
4 veće šargarepe
1 glavica belog luka
2 limuna
ulje
morska so

ISPROBAJTE I… Rolovanu pastrmku

Priprema:

1. Ribu očistiti, oprati i dobro prosušiti, a zatim preliti polovinom limunovog soka.
2. Sjediniti sitno seckani peršun i rendanu šargarepu pa dobijenom mešavinom napuniti pastrmke.
3. Oštrim nožem odgore zaseći pastrmke više puta, pa proreze napuniti uzdužno sečenim listovima belog luka.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti pa dno prekriti preostalom količinom šargarepe i peršuna.
5. Preko šargarepe položiti pastrmke, pa rasporediti kolutove limuna i preostale čenove belog luka u ljusci.
6. Zaliti belim vinom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 35 minuta.

Savet: Za pripremu ovog jela najbolje je odabrati svežu pastrmku.

Pripremu recepta u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!