Start Glavna jela Punjeni krompir

Punjeni krompir

punjeni krompir
Priprema:
1. Slaninicu sitno iseckati i propržiti u sopstvenoj masnoći. Sir usitniti.
2. Krompir skuvati u ljusci u slanoj vodi, a potom ga oljuštiti i prepoloviti svaki na dva dela.
3. Kašičicom napraviti udubljenje u sredini svakog krompira.
4. Smesu izvađenu iz krompira ispasirati i pomešati sa proprženom slaninom i usitnjenim sirom.
5. U smesu dodati kopra po ukusu i promešati, pa puniti udubljenja krompira.
6. Staviti na svaki krompir komadić margarina, a zatim punjene krompire poređati u tepsiju.
7. Zapeći u zagrejanoj rerni 30-40 minuta na 180°C.

Recept Brankice Banove Krstevske iz Skoplja
Recept Brankice Banove Krstevske iz Skoplja

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!