Start Deserti Gizela

Gizela

gizela
Priprema:
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi ulupati 7 belanaca, dodati 7 kašika šećera i mutiti dok se ne dobije gust šam. Zatim dodavati jedno po jedno žumance.
2. Šam pažljivo pomešati sa 7 kašika brašna.
3. Papir za pecenje iseći u obliku kruga, premazati ga slojem umućene smese i peći koru u rerni na 180 °C dok ne porumeni.
4. Ispeći ukupno 7 kora.

Fil:
1. Lešnike osušiti u rerni, pa ih oljuštiti i samleti u blenderu.
2. Penasto ulupati margarin sa 250 g šećera, te umešati žumanca.
3. Preostali šećer upržiti sa mlevenim lešnicima, te prebaciti na malo pouljen tanjir. Ostaviti da se ohladi.
4. Karamel samleti na mašini za orahe i umešati u pripremljen margarin.
5. Posebno ulupati šlag prema uputstvu sa kesice, te ga umešati u fil.
6. Tortu filovati na uobičajen način: kora, fil, kora… dok se ne utroši materijal.
7. Dekorisati po želji.

Recept Željke Mrkele iz Kaća
Recept Željke Mrkele iz Kaća

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!