Start Deserti Punjeni kuglof

Punjeni kuglof

punjeni kuglof

Priprema:
Kora:

1. Belanca umutiti sa polovinom šećera u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom i vanil-šećerom, a zatim umešati u šam od belanaca.
3. Dodati mleko, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve lagano sjediniti, a potom ostaviti da odstoji 10 minuta.
4. Kalup podmazati, posuti brašnom i uliti u njega pripremljenu smesu.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 40-45 minuta.

Fil:
1. U posudi pomešati brašno, kukuruzni skrob, kakao, šećer i čokoladu.
2. Naliti mleko, pa povremeno mešajući kuvati na umerenoj temperaturi dok se čokolada ne rastopi, a fil ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Ostaviti malo fila za preliv.
3. Bademe kratko blanširati u vodi i očistiti od ljuske. Polovinu badema samleti i dodati u fil, a ostatak ostaviti za ukrašavanje.

Finalni postupak:
1. Ohlađenom kolaču oprezno nožem odseći vrh, a potom kašičicom izdubiti donji deo vodeći računa da dno ostane čitavo.
2. U izdubljen prostor sipati fil, te pokriti odsečenim gornjim delom.
3. U ostatku fila rastopiti margarin, preliti kolač i ukrasiti preostalim bademima. Pre služenja kolač držati u frižideru da se ohladi i stegne.

Recept Zuzane Grnje iz Gložana
Recept Zuzane Grnje
iz Gložana

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!