Start Preporučujemo Punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni

punjeni-sampinjoniSastojci:
– 30 većih šampinjona
– 1/2 praziluka
– 2 konzerve tunjevine
– 200 g pelata paradajza
– 2 kašike seckanog peršuna
– sok od jednog limuna
– 0,5 dl ulja
– vegeta, biber

Priprema:
1. Oprati pečurke i odvojiti drške, pa ih poprskati limunovim sokom da ne bi pocrnele. Praziluk i drške od pečuraka sitno iseckati, tunjevinu procediti od ulja, a pelat paradajza iseći na kocke.
2. U teflonski tiganj sipati malo ulja, poslagati kape šampinjona i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne omekšaju, zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od šampinjona staviti praziluk, pa kad omekša dodati pelat paradajza i seckane drške pečuraka, začiniti po ukusu i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dinstanja umešati tunjevinu i pršun. Pripremljenom masom puniti kape od pečuraka.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!