Start Deserti Rafaelo kocke

Rafaelo kocke

rafaelo kocke
Priprema:
Kore I i II:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca postepeno dodajući šećer dok se ne dobije čvrst šam. Potom umešati kokos.
2. Brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa ga umešati u smesu sa kokosom. Testo sipati u veliki pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200 °C oko 20 min.
3. Na isti nacin ispeći drugu koru, ali umesto kokosa dodati lešnike.

Fil:
1. Ulupati žumanca sa šećerom.
2. Puding razmutiti sa malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri. Ukuvati pripremljen puding i žumanca. Mešati dok se krem ne zgusne, a potom ohladiti.
3. Posebno ulupati margarin pa ga sjediniti sa ohlađenim kremom i dodati izrendanu koru limuna.

Finalni postupak:
1. Koru sa kokosom premazati polovinom fila, preklopiti korom od lešnika i premazati preostalim filom.
2. Na kolač naneti umućen šlag i posuti ga mlevenim lešnicima, te ostaviti da se stegne u frižideru.

Recept Ane Filipović iz Kisiljeva
Recept Ane Filipović iz Kisiljeva

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!