Start Dijabetes Recepti prilagođeni dijabetičarima: Ledeno zadovoljstvo

Recepti prilagođeni dijabetičarima: Ledeno zadovoljstvo

Umesto da posežete za visokokaloričnim sladoledom bogatim ugljenim hidratima, probajte jedan od ovih zanimljivih recepata!

Tropsko voće na štapiću

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 300 g naseckanog manga (dva veća)
– 1 konzerva mlevenog ananasa
– 1 banana srednje veličine, naseckana
– 50 ml ohlađenog soka od pomorandže
– 1/4 kašičice đumbira

Priprema
U blenderu ili seckalici za hranu pomešajte mango, neproceđen ananas, bananu, sok od pomorandže i đumbir. Pokrijte i seckajte dok smesa ne postane tečna (možete ih jednostavno izraditi i štapnim mikserom).
Voćnu smesu izlijte u pripremljen kalup za 12 sladoleda ili u plastične čaše. Kalup ili čaše pokrijte folijom i na svakoj od njih napravite mali prorez kroz koji ćete ubaciti štapić. Ostavite sladoled u zamrzivač da se hladi tri do četiri sata, odnosno dok se ne stegne.
Pripremljeni sladoled ne treba da stoji u zamrzivaču više od nedelju dana.

Nutritivna vrednost po porciji (1 sladoled na štapiću): 47 kalorija, 1 mg natrijuma, 12 g ugljenih hidrata (1 g vlakana)

SAVET: Disciplina je najvažnija. Vodite računa o količini ugljenih hidrata koja vam je dozvoljena po obroku i po danu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!