Start Deserti Rogač cvet

Rogač cvet

rogac
Priprema:
Fil:
U odgovarajućoj posudi pomešati rogač sa šećerom i kašičicom margarina (rogač je suv pa je ovako ukusniji), te popariti sa malo vrelog mleka i ostaviti da se ohladi.

Testo:
1. U mlakom mleku razmutiti svež kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe.
2. Margarin otopiti, pa ga postepeno dodavati u nadošli kvasac, neprekidno mešajući. Potom dodati so, šećer, žumance i polovinu brašna, te umesiti glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno.
3. Testo prekriti krpom i ostaviti da odstoji oko 45 min. da nadođe.
4. Nadošlo testo ponovo premesiti, a zatim ga ostaviti da još malo nakisne.
5. Nakon toga razviti testo u pravougaonik, premazati ga filom i uviti u štrudlu.
6. Sastaviti krajeve štrudle da se dobije krug, a potom je zasecati nožem oko 2-3 cm debljine, da se dobije oblik cveta. Svako parče malo izokrenuti da se vidi punjenje.
7. Cvet premestiti u podmazan i pobrašnjen pleh i ostaviti ga još 30 minuta.
8. Premazati umućenom jajetom i peci na 220 °C dok ne porumeni.

Recept Vesne Filipović iz Idvora
Recept Vesne Filipović iz Idvora

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!