Start Deserti Rolat oblanda fantastičnog ukusa!

Rolat oblanda fantastičnog ukusa!

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
3 jajeta
200 g šećera
250 g margarina
400 g mlevenog keksa
100 g ekspandiranog pirinča
3 lista oblandi

ISPROBAJTE I… Jo-jo oblande

Priprema:
1. U dubljoj šerpi mutiti penasto jaja sa šećerom, pa staviti da se kuva na tihoj vatri.
2. Dodati margarin isečen na listiće i mešati sve vreme dok se smesa lepo ne sjedini.
3. Umešati mleveni keks i ekspandirani pirinač, a zatim sve dobro sjediniti. Pripremljen fil ostaviti da se malo prohladi.
4. Listove oblandi uviti u vlažnu kuhinjsku krpu kako bi omekšali i postali savitljivi.
5. Prohlađenim filom premazivati omekšale oblande, uviti ih u rolat i ostaviti ih da stegnu. Prohlađenu roladu seći na šnite debljine oko pola centimetra i servirati.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!